פוריות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/11/14 22:13 ח בחשון התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

שאלתי קצת מוזרה,אך בכל זאת שאלתי.

השאלה שלי היא בנושא פוריות: אנו שומרי נידה ומתכננים הריון, בזמן שמירת הנידה, אם היה גירוי כלשהוא אצל בעלי האם זה יכול לפגוע בסיכויים להרות לבן. כלומר הבנתי שהזרעים הזכריים מהירים יותר ונמצאים ראשונים. ואם היה גירוי כלשהו בטעות האם ייתכן שחלקם יצאו בלי רצון? עוד לפני קיום יחסי אישות? אנו מעוניינים בבן.

תודה רבה...

תשובה

בס"ד
שלום רב,

"אֵלֶּה בְּנֵי לֵאָה אֲשֶׁר יָלְדָה לְיַעֲקֹב בְּפַדַּן אֲרָם, וְאֵת דִּינָה בִתּוֹ"

כותב רש"י:

אלה בני לאה, ואת דינה בתו - הזכרים תלה בלאה והנקבות תלה ביעקב, ללמדך אשה מזרעת תחלה יולדת זכר, איש מזריע תחלה יולדת נקבה.

על מאמר זה יש פרושים רבים מאוד.

אין שום דרך פעולה שיכולה להבטיח לידת בן זכר. תתכוננו לבן או לבת באותה מידה. תתפללו שהלידה תעבור בשלום ותודו לד' בשמחה שאתם זוכים לזרע של קיימא. לא כל זוג זוכה לכך!!!