מה שבפנים ומה שמסביב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/10/14 16:11 ז בחשון התשעה

שאלה

אני עוברת עכשיו תהליך עם עצמי ובו אני מגיעה לתובנה שאני באמת רוצה להתחתן בתקופה הקרובה (שנה וחצי הקרובה פחות או יותר) אני חושבת להתחיל להפגש בקרוב רק שיש לי כמה בעיות עם עצמי שעוד לא פטרתי:

1 מעולם לא נחשפתי לחיי משפחה וזוגיות בריאה. ההורים שלי התגרשו כשהייתי קטנה ולאחר מכן אמא שלי נפטרה וגרתי עם אבא שלי, חברה שלו ועוד 4 בנות שאינן אחיותי הביולוגיות.

2 אני לא מגיעה מרקע דתי ומפחדת שזה ישפיע איכשהו על מערכת היחסים אליה אכנס. אני חוזרת בתשובה ויודעת שבמקום שאני עומדת עכשיו אינני יודעת שום דבר וזה מדאיג אותי כי אינני יודעת אילו ערכים ואידיאלים להכניס הביתה.

3 יש לי שאיפות ומטרות בסיסיות (חינוך ילדים לערכים ומצוות זו דוגמא לאחת מהן) שאינני יודעת כיצד לממש אותן.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את צריכה להכיר ולהיות קרובה לצעירה דתית שמגדלת משפחה - גם כדי להכיר מקרוב כיצד מתנהל בית יהודי וגם כדי שהיא תייעץ ותכוון אותך.
לבת אחרת בגילך יש בית ויש אמא שמעניקה את ההדרכה הזאת באופן טבעי, את צריכה למצוא מי שתמלא את התפקיד הזה.
תוכלי למצוא דמות כזאת אם תלכי לשיעורים של רבניות במדרשות לבנות. או כשתכירי רבניות או נשים דתיות בקהילה דתית בעיר או ביישוב דתי.

אני מברך אותך שתזכי להקים במהרה בית בישראל