האם אני חייבת להזמין חברה שהתרחקה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 31/10/14 15:20 ז בחשון התשעה

שאלה

שלום, אני צריכה עזרה, אבל לפני זה יהיה קצת רקע.

אני כיתה יא. כשהייתי בכיתה ז התחברתי לילדה ונהיינו חברות טובות ברמה של אחיות, משהו לא מהעולם ואין לי איך לתאר אפילו, וזה מעצר בערך באמצע-סוף כיתה ט. ומאז העניים רק הדרדרו, כיום אנחנו בקושי מדברות, היא התחברה לבנות אחרות, והשנה האחרונה , כל כיתה י, הרגשתי בודדה ועצובה ובעיקר מקנאה. בקרוב יש לאחי ואחותי בר ובת מצווה, ואני זוכרת שתמיד הייתי אומרת לה שאני אזמין אותה, ואפילו שנה שעברה אמרתי את זה, אבל ברשותי 5 הזמנות בלבד, ואני מרגישה שלא כל כך בא לי להזמין אותה, כי יש לי חברות קרובות יותר שעזרו לי למלא את החלל הריק הזה שהיא השאירה אבל אני חוששת שזה עלול לפגוע בה. מה לעשות? שנה שלמה הייתי אומללה ומכונסת בתוך עצמי, והיא בטח שלא טרחה לברר לשלומי והייתי נורא פגועה ממנה, האם אני חייבת כעת להתחשב ברגשות שלה ?

תשובה

שלום לך

באופן עקרוני, אין ספק שזכותך להזמין את החברות הקרובות שלך ואת לא צריכה 'להקריב' את זה למען חברה יותר רחוקה שלך.

יחד עם זה, כיון שאמרת לה כמה פעמים שתזמיני אותה לשמחה, אז בהחלט חשוב שתעמדי בדיבורך. אולי כדאי שתשוחחי עם ההורים שלך, תתארי את הבעיה, ואולי תבקשי רשות להזמין גם אותה, נוסף על אותן חמש חברות. (אם זה ענין כספי, ויש לך קצת 'דמי כיס' אז אולי תוכלי קצת לשלם עבור זה). כך מצד אחד, תוכלי לבלות עם החברות שלך ומצד שני תקיימי את המילה שלך. אגב, יתכן גם שההזמנה הזו 'תרכך' אצלה משהו ותגרום לכם לחדש את היחסים בצורה טובה ונעימה יותר

חזקי ואמצי

טוביה
tsbias1@gmail.com