תאריך אזכרה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 31/10/14 12:17 ז בחשון התשעה

שאלה

שלום רב,

ברצוני לדעת באיזה תאריך יש לציין אזכרה של חודש

עבור מי שנפטרה השבוע, ביום שלישי, ד' בחשון (28.10.14), בשעות הלילה (אחרי השקיעה).

תודה רבה מראש.

תשובה

מהשמים תנוחמו,

מי שנפטרה השבוע בזמן שציינת - יום פטירתה הוא ה חשון בכל שנה ושנה.
את אזכרת ה'חודש' עושים 30 יום לאחר הקבורה ולכן אם היא נקברה ביום רביעי (לפני השקיעה כמובן) אז השלושים מסתיימים ביום חמישי ה כסלו ומי שנוהג ללכת לבית הקברות ילך ביום חמישי בשעות היום והעורכים אזכרה בתאריך זה יעשו זאת או ביום חמישי אחרי הצהרים (לפני השעה 17) או ביום רביעי בערב (אחרי השעה 17)

בבנין ירושלים תנוחמו דוד לוי