ג' אב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/10/14 19:33 ו בחשון התשעה

שאלה

נולדתי בג' אב.

לפני בערך 3 שבועות המדריכה בבה"ס עשתה פעילות ונתנה דוגמא של תאריך והתאריך היה יום הולדתי-היתי ממש בשוק.

אתמול רציתי למלא את היומן בימי הולדת ומבחנים ובקשתי מחברתי שיושבת לידי שתתן לי תאריך של משהו מהמשפחה שלה בהתחלה היא זרקה תאריך ואז חזרה בה ואמרה ג אב-מסתבר שהיא לא ידעה שנולדתי בתאריך הזה וכמעט נפלתי מהכיסא מהלם.

כשחזרתי הביתה ספרתי לאמי את הסיפור ואמרתי לה שזה כבר לא הגיוני ועוד פעם 1 שאתקל בתאריך לא יודעת מה יהיה.

היום בבה"ס כשזרקתי שקית לפח מול הפח יש רשימת שמות של הכיתה(במקרה של רעידת אדמה)עברתי ברפרוף וראיתי למעלה שהתאריך המצוין הוא לא אחר מ ג' אב פה כבר כמעט לא נשמתי וספרתי ל2 חברות שהיו בכיתה את הסיפור....האם זה אומר משהו??תודה ויומטוב!!

תשובה

שלום וברכה

אני מתקשה לפענח האם זה אומר משהו, ואם זה אומר משהו – אז מה זה אומר, ואם זה היה אומר משהו שהייתי יודע שזה אומר משהו – מה זה בעצם משנה ?
באופן יסודי, מה שקובע את הדברים שלך בחיים אלו המעשים הבחיריים שלך, ההחלטות הטובות והפחות טובות בחיים שלך, ההתנהלות שלך בין אדם לחברו ובין אדם למקום, וכדו'. על כן, למרות הסקרנות המובנת לפענח את הדברים האלה – סביר להניח שנכון יותר להתעלם מהם.

כל טוב והרבה שמחה