תהילים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/10/14 11:27 ו בחשון התשעה

שאלה

שלום רב,

אני קוראת כל יום תהילים ויש משהו שמטריד אותי כבר המון זמן:

בהרבה מהפסוקים נראה שמדובר על הרצון בנקמה באויבים ועל הדברים הרעים שאנו מעוניינים שיקרו להם.

מטריד אותי לקרוא זאת - פחות מטעמי הומניות ויותר בגלל ההתמקדות בזה.

למשל - אם יש פרק שבו יש בקשות להצלה, בדר"כ באותו הפרק יהיה גם רשום מה היינו רוצים שיקרה לאוייבים.

אני מעוניינת, אם אפשר, בהסבר או הבהרה - מדוע זה כך?

תודה רבה מראש.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

היו לדוד אויבים קשים מאוד. חלק מהם בקשו את חייו. גם לעם ישראל היו וישנם אויבים קשים שמבקשים להשמיד אותנו.
ישנו עיקרון מוסרי ומוסכם: "הקם להרגך השכם להרגו" עלינו להקדים ולהרוג את האויב שמבקש להרוג אותנו, כדי להגן על עצמנו (כך נהגה ישראל במלחמת ששת הימים - חבל שלא נהגנו כך גם במלחמת יום כיפור).
ודאי אפשר וצריך להתפלל להשמדת האויבים המבקשים את רעתנו.
כאשר את קוראת פרקים אלו תחשבי על הנאצים וממשיכיהם בדור הזה.
אם בכל זאת קשה לך לומר פרק מסוים, תאמרי פרקים אחרים, יש מאה וחמישים פרקי תהלים.