ירקות שביעית שעבר זמנם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/10/14 21:29 ד בחשון התשעה

שאלה

שלום הרב,

קנינו כרוב קצוץ של "אוצר הארץ", ולא הצלחנו לסיים אותו בזמן, וכעת עבר לו התאריך והוא התחיל להירקב. מה צריך לעשות איתו?

אני יודע שאסור לאבד ירקות של שמיטה, אבל האם זה תקף גם על ירקות שעבר הזמן שלהם?

ובכלל- האם מותר לכתחילה לקנות ירקות של שמיטה כשברור מראש שחלק מהם לא ייאכל בזמן ונצטרך לזרוק אותו? (כאשר לא ניתן לקנות ירקות שאינם של שמיטה- למשל אם יש במכולת רק ירקות של אוצר הארץ).

תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

שמירה על קדושת שביעית נדרשת רק בירקות שנמכרים כ-'אוצר בית דין'. צריך לראות שכתוב על האריזה: 'אוצר בין דין' או 'קדושת שביעית'.
'אוצר הארץ' מוכר הרבה מוצרים שגדלים על גבי 'מצע מנותק', או באזור הערבה - לפירות ולירקות הללו אין קדושת שביעית.

אין כל סיבה לדאוג כאשר נשאר מזון של קדושת שביעית. בין אם הוא רקוב, מתולע, קליפה וכד'. פשוט עוטפים את כל השאריות בשקית ניילון ומשאירים אותם בבית בצד, בכלי למשך מספר ימים עד שירקב. לאחר שנרקב משליכים לאשפה.

עייני קישור לתיאור מפורט
http://www.hidabroot.org/he/article/75208