התקרבות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/10/14 21:05 ד בחשון התשעה

שאלה

בזמן האחרון אני מרגישה התרחקות מה' , וספקות בנוגע לבריאת העולם ... מה אני עושה כדי להרחיק ממני את הספקות האלה ?! איך אני מתקרבת לה' ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בדור שלנו הרגש מוביל יותר מההשכל. הספקות השכליים באים לאחר חולשה רגשית.
ודאי צריך לפתור את הקשיים השכליים אבל חייבים להעצים ולחזק את הרגש האמוני.
הרגשת הקרבה אל ד' מתחזקת בדרכים רבות:
תפילה בכוונה ובתשומת לב לתכן התפילה ולחוייה של עמידה ודיבור עם ד'.

התבודדות ותפילה בשטח או בקברי צדיקים

לימוד תורה בנושאים משמעותיים ומעניינים: פרקי תנ"ך על דמויות מופת בעמ"י - האבות והאמהות, דוד ושלמה וכיו"ב. דמויות חכמים (ונשותיהם) דרכי חכמים במחשבה ובמעשה: רבי עקיבא ורחל וכדו', רבי שמעון ובנו...

קיום מצוות בדגש על הרעיון של המצווה - לדוגמה: להעמיק ברעיון של השבת לפני שבת, לחשוב על המשמעות של אכילה לפני הברכה על האוכל ולפני ברכת המזון.

גמילות חסדים בגופך - ביקור חולים, תמיכה בילדים עם צרכים מיוחדים, דאגה לקשישים בבית אבות.

יצירה מתוך שאיפה למפגש עם הנשגב והעליון: טיולים בנוף מתאים נגינה או ציור, ריקוד או כתיבה...

בהצלחה!