כשרות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/10/14 09:51 ד בחשון התשעה

שאלה

שלום,

אני נמצאת בדלמה שחוזרת על עצמה מאחר וזה מתרחש בחיק המשפחה.

לבעלי ישנם אחים שלא שומרים כשרות ומביאים מאפים שהכינו בבית.

ומכך נובעות כמה דילמות:

1. האם מותר לאכול את העוגה/עוגיות על מנת לא להעליב את הנשים שלהם.

2. האם הכלים הכשרים שאכלו איתם את המאפים הלא כשרים הופכים ללא כשרים?(אלו כלים של חמותי אשר שומרת כשרות).

הכלים הינם צלחות מזכוכית וסכו"ם.

תודה,

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אסור לכם לאכול ואתם צריכים להבין שבמקרה זה חוסר ההתחשבות הוא אצל מי שמביא אוכל לא כשר.
בדיוק כמו שאם היו צמחונים במשפחה לא היו מצפים מהם שיאכלו בשר כדי שלא להעליב, ואם היו אלרגיים (ציליאק) לא היו מצפים שיאכלו עוגות. כך מי שלא רוצה להיעלב מביא אוכל שהאחר יכול לאכול!!!

לפי מנהג הספרדים זכוכית לא בולעת בחום ולכן אין השפעה על הכלי. אבל מתכת כן בולע, אם האוכל חם אז הסכו"ם טרף וצריך להכשיר אותו.
אפשר כמובן להשתמש בסכום חד פעמי.