הלכות קבורה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 27/10/14 01:34 ג בחשון התשעה

שאלה

שלום רב,

בצער רב, נפטרה דיירת בבית האבות שלנו. קרובי משפחתה- הבן והבת מתגוררים בארה"ב. הדיירת נפטרה היום, יום ראשון ב' בחשוון והילדים יצליחו להגיע לארץ רק ביום שלישי ד' בחשוון. משיחה שערכתי עם הבת, המנוחה היתה כוהנה למרות ששם משפחתה היה אחר. אין שום קרובים אחרים או בני משפחה בארץ. שאלתי האם חייבים להביא את הנפטרת לקבורה במהרה או שמא אפשר לחכות עד שיגיעו ילדייה כדי שאלו יטלו חלק בהלוויתה?

תודה ובשורות טובות

תשובה

שלום לך

[חובה !!!!] לעשות מה שילדיה רוצים.
על פי ההלכה חובת הקבורה היא על הקרובים ואסור לגזול להם מצוה זו.
(נראה לי שאם עושים זאת הם יכולים לתבוע פיצוי גדול)

ניתן כמובן לשאול את דעתם ואם הם רוצים אז לקבור בשליחותם.

בהצלחה ובזהירות
דוד לוי

הערה - שאלות כאלו יש לשאול בטלפון כדי לקבל תשובה מידית