הגנה עצמית דחוף קצת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/10/14 20:56 ב בחשון התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בקרוב בת 14 ואני גרה ב... רציתי לשאול אם זה מותר ללכת לחוג הגנה עצמית שהוא די נחוץ לימינו שהוא רק עם בנות אבל יש מדריך גבר אני אשמור בעזרת ה' נגיעה בחוג הזה יש עם זה בעיה הלכתית ??

אני לא יודעת אם יש חוגים כאלה שאישה מעבירה באזור ואני גם אצטרך לשלם לחוג עם מדריכה יותר בגלל שבחוג עם המדריך אני מנויה אז זה בחינם!

אתה יכול להסביר לי גם מה הבעיה? אם יש?

תודה רבה !

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יכולה להיות בעיה של צניעות כנגד עיני המדריך. לכן אפשר להשתתף אם תלבשי בגדים רחבים מאוד 'שיבלעו' את הגוף.