הוספת מים בשבת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 26/10/14 00:16 ב בחשון התשעה

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול, אנחנו בבית בדרך כלל מרתיחים את הביצים בגז ואחרי זה מעבירים לפלטה. בלילה נגמרים המים בסיר הביצים. האם מותר יהיה להוסיף מים לתוך סיר הביצים? האם זה משנה אם זה מים מהברז או מהמיחם ואם יהיה אסור אז אולי מותר להרתיח מים לפני השבת בגז ולשמור אותם בסיר בצד ולהוסיף מהמים האלו לסיר הביצים.

תודה רבה

תשובה

שלום לך

הוספת מים מהברז היא איסור תורה ובמקרה שעשו זאת נראה שאסור לאכול את הביצים.

בהוספת מים מהמיחם יש דעות שמתירות את הענין.

ניתן גם לבשל את הביצים מערב שבת, לשמור אותם במקרר, ולחמם אותם במים מהמיחם בכלי שלישי.
הם לא יהיו ביצי חמיו אלא ביצים קשות חמות

בברכה דוד לוי