מעשר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/10/14 21:40 א בחשון התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

ברצוני לדעת משהו חשוב, אני כרגע סטודנט ואיני עובד, אך מקבל מלגת קיום על סך 1,000

האם עלי להפריש מעשר מסכום זה או מסכום מופחת יותר לאחר ניכוי נסיעות למוסד הלימודים?

תודה ושבוע טוב, אלעד

תשובה

בס"ד
יישר כח על הרצון לקיים מצוות מעשר כספים.
תחילה יש לדעת מספר דברים. אנו פוסקים להלכה שאין חובה לתת מעשר כספים מהתורה וגם לא מחכמים אלא זה מנהג ראוי לנהוג בו. בעקבות כך מובן שאם אדם לא גומר חודש בגלל הוצאות שוטפות איננו צריך לתת מעשר כספים ורק צדקה (שהיא חובה תמידית). על כן אם אתה יכול לגמור את החודש ראוי ורצוי לתת מעשר כספים ואז נותנים עשירית מההכנסות נטו (כמעט). אולם כפי שכתבתי לעיל אם זה הרבה מדי ואינם יכולים לעמוד בכך, תן צדקה שאין לה שיעור. כמו כן אם אתה מקבל עליך מעשר כספים כדאי לומר שאתה עושה זאת ללא נדר.

בברכת התרה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום - שבי דרום