כללי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/10/14 19:57 כח בתשרי התשעה

שאלה

שלום הרב

1 אוכל שבושל כל צורכו שהונח על פלטה שהודלקה בשבת על ידי יהודי מותר באכילה?

2 אור שהיה דלוק בערב שבת ובשבת עצמה כובה והודלק שוב על ידי יהודי אחר מותר להינות מהאור הזה?

נושא תפילה

1 אם בשבת הגעתי לבית כנסת מיד אחרי השקיעה אבל עוד לא התפללו ערבית מותר לי להתפלל יחיד מנחה של יום חול ?

2 אם בתפילת מנחה הגעתי באיחור אבל אני רוצה להספיק להתפלל שמונה עשרה עם הציבור ואני רוצה להגיד אשרי לפני זה מותר להגיד אשרי בזמן שהציבור אומרים הקדיש?

שנת שמיטה

1 איך אני יודע על איזה ירקות בינתיים צריך לשמור ספיחין? הרי לא כל הירקות הגיעו לעצמם בזמן כל כך קצר ועדיין לא צריך לדאוג לגביהם לעניין איסור שביעית?

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין להנות בשבת מחילול שבת של יהודי.

אחרי שהתחילו בבית כנסת לומר קבלת שבת אין להתפלל שם תפילת חול.
אם לפי השעון, יש אפשרות להתפלל מנחה של חול - עשה זאת בביתך בטרם בואך לבית הכנסת.

אם אין ברירה, אפשר לומר תפילה בזמן הקדיש - בתנאי שתשיב אמן כנדרש.
אולי עדיף לוותר על 'אשרי' שהרי כבר אמרת פעמיים בבקר.
עיין
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=112

יש טבלאות בענין
http://www.efrat.muni.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/moadim.pdf