אוננות גבר בזמן שהאישה בהריון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/10/14 18:36 כח בתשרי התשעה

שאלה

שלום..

אני ואישתי זוג שנשוי כשנה וחצי

אני צריך עזרה בבקשה לשאלה שמטרידה אותי.

אישתי בתחילת הריון ראשון והרופאים אסרו עלינו לשכב מסיבה רפואית של אישתי..

שאלתי האם יש איסור על אוננות של הגבר בזמן זה?

חשוב לציין שאני לא יודע כמה זמן ייקח עד שיעבור האיסור ע''י הרופאים.

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין היתר להוציא זרע לבטלה (מלבד חריגים נדירים שקשורים לפרוצדורות רפואיות).
יש גברים בגילך (ומבוגרים ממך) שלא התחתנו ולא ידעו אישה מעולם. גם עליהם נאסר לאונן.
קשה להיות יהודי. חיים יהודיים דורשים הקרבה. על כך נאמר: 'לפום צערא אגרא' - לא רק השכר בשמים אלא גם שכר עכשיו, לדעת שאתה אדם רוחני, בכוח האמונה שלך אתה מתגבר על הגוף.
בשונה מבני גילך הרווקים, עליך נאמר 'פת בסלו'.
אתה נשוי כך שהיו ויהיו לך בעז"ה הזדמנויות לקיים מצוות עונה.