מעשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/10/14 14:54 כו בתשרי התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מעוניינת להתחיל להפריש מעשר מהמשכורת החודשית

הבעיה היא שאני לא עובדת כרגע ובעלי עובד אך מרוויח 4500 לחודש

רציתי לשאול מה ההלכה בנוגע למעשרות ממשכורת כזאת?

הרי 10% מהמשכורת הם 450 ש"ח האם זה הסכום שצריך לתת ע"מ לקיים את מצוות המעשר או שניתן להביא סכום אחר כפי היכולת הכלכלית של הזוג?

תודה רבה,

מורן.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

יישר כח על הרצון לקיים מצוות מעשר כספים.
תחילה יש לדעת מספר דברים. אנו פוסקים להלכה שאין חובה לתת מעשר כספים מהתורה וגם לא מחכמים אלא זה מנהג ראוי לנהוג בו. בעקבות כך מובן שאם אדם לא גומר חודש בגלל הוצאות שוטפות איננו צריך לתת מעשר כספים ורק צדקה (שהיא חובה תמידית). על כן אם אתם יכולים לגמור את החודש ראוי ורצוי לתת מעשר כספים ואז נותנים עשירית מההכנסות נטו (כמעט). אולם כפי שכתבתי לעיל אם זה הרבה מדי ואינם יכולים לעמוד בכך, תנו צדקה שאין לה שיעור. כמו כן אם אתם מקבלים עליכם מעשר כספים כדאי לומר שאתם עושים זאת ללא נדר.

בברכת התרה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום - שבי דרום