גזל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/10/14 08:17 כו בתשרי התשעה

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול אם אני חייב בדיני ממונות( דיני שמיים או ארץ), במידה ועשיתי נזק לרכוש חבריו ברשותו...

דוגמא( אם נתתי לו מכה קלה על האוטו והוא ידע מיזה כי זה היה בנוכחותו, אך לא אמר דבר ולא ביקש שאשיב לו גזלה-גם אם הוא התבייש)

או דוגמא נוספת(אם קרעתי חולצה במזיד או שוגג של חברי בפניו והוא לא ביקש את דמי ההפסד... )

האם העובדה שהוא לא ביקש פותרת אותי מדין גזל.. ואיני צריך להשיב לו דבר ואני פטור מעונשי עולם הבא?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד

כל מקום שיש מחילה גמורה אין צורך לשלם, אבל אם המחילה איננה גמורה יש להשיב. אבל לכאורה אדם שראה את הדבר ואמר אני מוחל, לא מקפיד וכדו' הרי זה מחילה גמורה.

בברכת התרה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום - שבי דרום