תפילה המשך

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/10/14 17:17 כה בתשרי התשעה

שאלה

שלום ותודה רבה

קראתי את המאמר,נהניתי מאוד

אני חושב שסוג התפילה של הרמבן זה לא סוג שאפשר להתמיד בו כי הוא נורא מבוסס על התפרצות של רגש,לעומת הסוג של הרמבם שהוא מבוסס על הרגלים טובים והתמדה והוא באמת בונה באדם קומה של תפילה(כמובן עם לימוד והפנמה של התכנים עליהם אנו מתפללים-הרי גם אם אתפלל במשך שנים, אם לא אזדהה עם רעיון בונה ירושלים או סלח לנו לא אמצא טעם בתפילה)

תשובה

שלום וברכה

נראה לי כי אתה צודק.
בשל כך, התפילה היומיומית שלנו היא יותר בכיוונו של הרמב"ם - עשיית רצון ד', עבודה, ולא זו בלבד אלא שהוטלו עליה משימות נוספות. התפילה היום היא גם ממלאת המקום של הקורבנות, וממילא בשל כך יש לה קביעות וחובה מתמידים.
לעומת זאת, אנו זוכים לעתים לתפילת הרמב"ן, ואתה צודק כי כדי שהתפילה של הרמב"ן תתרחב לכל התחומים המקיפים אותנו - יש צורך בעבודה.

יישר כוח