בראשית.

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/10/14 06:28 כה בתשרי התשעה

שאלה

היי שלום כבוד הרב ושבוע טוב,אני בת 17 ויש לי כמה שאלותשאשמח מאוד אם תענה לי :

א.האם המילה גיהנום והשטן מוזכרת ביהדות,אם כן איפה היא מוזכרת?

ב.בספר בראשית,יש לי כל כך הרבה שאלות רק על הפסוק עצמו כמו:האם העולם היה קיים ליפני,כמה זמן נברא העולם וכו'...?

ג.האם יכול ליהיות שהאדם שמדברים בתנ"ך הוא בכלל מין שונה,שלא דומה למין של האדם של היום?

תשובה

שלום וברכה

א. באופן כללי, היהדות עוסקת מעט מאוד בשטן כדמות שנמצאת בשמיים ועושה דברים רעים. הגמרא אומרת "הוא השטן הוא מלאך המוות הוא יצר הרע", ומלמדת בכך כי אנחנו צריכים לעסוק בשטן שנמצא בתוכנו שהוא היצר הרע, ולא לעסוק כל כך בשטן שהוא מחוצה לנו. זה נכון גם ביחס לגיהנום. על כן, השטן והגיהינום אכן מוזכרים, אבל מעט, ותשומת הלב לא ניתנת להם, אלא לאדם – שצריך להיות צדיק וישר, בוחר טוב, ונאבק כנגד הכוחות הרעים שיש בו.
ב. אכן, יש הרבה שאלות על ספר בראשית, ואפילו על הפסוק הראשון שבו. אנחנו לא מבינים עד הסוף מה היה לפני בריאת העולם, ואף שכתוב "והארץ הייתה תהו ובוהו" אנחנו לא כל כך מבינים את זה. בשל כך, אנו עוסקים בעיקר בעולם לאחר שהוא נברא, ולא בשאלה מה היה בו קודם.
ג. אין שום סיבה להניח שמדובר על אדם שונה.

כל טוב