תפילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/10/14 05:58 כא בתשרי התשעה

שאלה

שלום

הרב יש לי בעיה,אני דתי לאומי שומר מצוות קלה כבחמורה,מדריך בבני עקיבא קובע עיתים לתורה ברמה גבוהה יחסית(משתדל)אבל איני מתפלל.פשוט אני לא מצליח לכוון לא מבין מה הטעם בתפילה מרגיש שזה בזבוז זמן.

פעם הייתי מכוון בכל התפילה ממש ממודה אני עד עלינו לשבח והיום ממש קשה לי בקושי לפתוח סידור.אני כבר תקופה לא מתפלל לא שחרית לא מנחה ולא ערבית של יום חול

תשובה

שלום וברכה

התנועה הנפשית בה אתה נמצא עתה מזמינה אותך למסע ארוך.
אם אתה מחפש "פטנט" לתפילה בכוונה – כנראה שלא אוכל לסייע. אני לא מכיר פטנטים בכלל, ובוודאי לא בתחום שאכן קורא לאדם לפעולה ארוכה ומשמעותית כמו התפילה.
אם אתה מאלה שסבורים שמשבר אין פירושו רק מבוא לייאוש ולנפילה, אלא (כפי שהוא בשפה העברית "יושבת על המשבר") גם הזדמנות וגם הזמנה ללידה חדשה – אני מציע שנתחיל בכך.
על התפילה ומקומה כתבתי מאמר הנקרא תפילה יוצרת ותפילה מביעה (http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/shana/sharlo-2.htm), וזהו מאמר פתיחה להתמודדות כללית.
אשמח אם תקרא אותו, ותשוב לכאן עם תובנות שיש לך על שתי התפילות, וכך נתקדם.
האם זה מתאים לך ?

כל טוב