טיהור הנפש - לבנות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 13/10/14 23:05 יט בתשרי התשעה

שאלה

בילדותי עברתי התעללות מינית מקרוב משפחה , עברו מס׳ שנים אבל כל מיני תמונות ודברים שמזכירים גורמים לנפילות איך מתקדמים הלאה ? איך שוכחים את הכל ודבקים בקב״ה ? איך מכפרים על דברים כאלה בכלל ? איך מטהרים את הנשמה והנפש שלי ?

אני באמת באמת רוצה לשכוח וכל פעם נופלת

ובכללי התקדמתי מאוד רוחנית אני לא רואה סרטים , אני מקפידה מאוד בצניעות , ומשתדלת בעוד דברים

אשמח לעזרה ותודה מראש

תשובה

שלום לשואלת היקרה

את מספרת על התעללות מינית שעברת ואת שואלת על כפרה וטהרה, ועל התמודדות עם נפילות.

ברור לי שמאחורי השאלה הקצרה וה'יבשה' עומד כאב מאד גדול, התמודדויות מאד מאד לא פשוטות ואולי גם הסתרה ברמה זו או אחרת

בהמשך לכך, אני רוצה להציע לך כיוון מחשבה קצת אחר. אני לא חושב שהנפילות שלך הן חטאים במובן הרגיל של המילה. הנפילות שלך מבטאות דרכי התמודדות לא טובות ולא בריאות עם הזוועה שעברת. כיון שכך, הדרך הכי טובה להתמודד עם הנפילות ולדבוק בקדוש ברוך הוא, היא למצוא דרך שבה תוכלי להתמודד עם מה שהיה בצורה בריאה וטובה.

לצערינו הרב, הרבה בנות נמצאות במצבך ובדרך כלל, ההמלצה היא לפנות לטיפול מקצועי, טיפול שיעזור גם ברמה הנפשית וגם להתקדמות הרוחנית שלך בע"ה (כמובן, חשוב למצוא מטפלת מתאימה ויראת שמים, וברוך ה', יש הרבה כאלו היום).

אם תרצי, אולי נוכל לסייע לך במציאת מטפלת מתאימה - אנא חזרי אלי למייל עם קצת פרטים (מקום מגורים, מה את עושה בחיים וכו')

חזקי ואמצי

טוביה
tsbias@Gmail.com