סוכה במרפסת

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 13/10/14 11:58 יט בתשרי התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום ומועדים לשמחה

אני מתגורר בבית רב קומות בקומה הראשונה

רציתי לדעת האם אני יכול לבנות סוכה במרפסת כאשר לשכן בקומה לא מעלי אלה בקומה השלישית יש גם מרפסת?

בנוסף אם התשובה שלילית האם אני יכול לבנות סוכה רק כדי להרגיל את הילדים למצוות סוכה או שאסור בכלל?

תודה!

תשובה

לשואל שלום רב.
1. אם המרפסת של השכן מכוונת מעל המרפסת שלך, אז הסוכה לא תהיה כשרה, גם אם היא כמה קומות מעל.
2. זאת שאלה בעניין חינוך ילדים. אם מדובר על ילד קטן ממש (4-5), וכל המטרה היא החוויה שלו, אז אפשר. אבל ילד שכבר מבין, זה עלול להטעות אותו. הוא יזכור שאבא היה עושה לו סוכה מתחת לגג ויחשוב שזה היה כהלכה.
זה דומה למי שנותן לילד לימון, הדס שוטה מהגינה וענף של אקליפטוס לארבעת המינים. לחוויה של ילד קטן זה נחמד. אבל ילד שכבר מבין שלהדס צריך 3 עלים שיוצאים יחד ויודע להבין שאתרוג זה לא הדס, אסור להטעות אותו.
בברכה
אפי קיציס