כשרות - מגורים משותפים בדירת סטודנטים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/10/14 12:33 יח בתשרי התשעה

שאלה

שלום הרב,

בעז"ה אתחיל ללמוד באוניברסיטה בקרוב ואגור במעונות יחד עם שותפות שאינן שומרות תורה ומצוות. הן רוצות שיהיו לנו מיקרוגל, טוסטר וכו' משותפים. האם הדבר אפשרי? אילו הגבלות עלי לומר להן שצריך להיות? אשמח אם הרב יוכל לענות לי כדי שאדע כיצד לנהוג.

תודה רבה ומעודים לשמחה!

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שצפויים לך אתגרים הלכתיים, שצריך כל פעם לברר.
כדי לכתוב הדרכה מסודרת ומדויקת למגורים משותפים ולכלים משותפים – יש צורך בהרבה זמן ובהרבה דיוק, ולצערי אני לא פנוי לכך.
ברם, נתחיל בשאלה ששאלת. בכל מקום בו יש מגע ישיר בין האוכל ובין הכלי – אי אפשר שיהיה שיתוף. על כן, אם מדובר בטוסטר של טוסטים – אי אפשר שיהיה שיתוף, כי הן בוודאי תכנה טוסט שיש בו גבינה ובשר ביחד, או דברים לא כשרים אחרים.
במיקרו גל לעומת זאת, אם תקפידי על כיסוי כפול של מה שאת מכינה – אפשר להשתמש בשעה דחק זו.

כל טוב ובהצלחה