נסיעה לחו"ל - אות משמיים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/10/14 11:25 יח בתשרי התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

בעוד כשבועיים מתוכננת לי נסיעה לחו"ל עם 2 חברים(הכרטיסים כבר שולמו) לצורך מנוחה ונופש.

ביום שישי האחרון קרא לי אירוע שקצת טורד את מנוחתי.

העליתי לרכבי אדם דתי מבוגר לטרמפ קצרצר.במהלכו שאל אותי אם אני נשוי,השבתי לו שעדיין לא.ואז אמר לי "לא צריך לנסוע ל- * - (כאן הזכיר את היעד אליו אני נוסע ויעד נוסף במזרח),אפשר להשאר בארץ.יש כאן הכל" ובצאתו בירך אותי באנגלית בהצלחה בכל מה שאעשה....

קטונתי מלהבין סימנים כאלה ואחרים...יכול להיות שדיבר באופן כללי

שאני צריך להיות יותר "רציני" בנושא הזוגיות ובכלל.... כמובן שאני מתכוון לתרום צדקה(בלי קשר אני תמיד משתדל לתרום ככל יכולתי) בעקבות המקרה הזה אבל אני צריך תשובה "מרגיעה" כדי שאוכל לנסוע בלב שקט.... כמובן שכל תשובה ארצה לשמוע.

האם כבוד הרב יוכל לסייע לי?

תשובה

שלום וברכה

אני מציע לראות במפגש הזה הזדמנות. לא סימן, לא אות, לא סגולה, אלא הזדמנות.
נקלעת לאירוע, ומשפט מסוים נגע בך.
שאל את עצמך לא מה הוא מסמל ומה הוא מסמן, אלא מה אתה יכול לעשות עם המשפט הזה.
כגון: המשפט הזה יכול לעורר אותך לקשר עמוק יותר עם ארץ ישראל; המשפט הזה יכול למלא אותך באופטימיות, כי קבלת ברכה על מעשה טוב שעשית; המשפט הזה יכול לעורר אותך לחשוב מחדש על שאלת הזוגיות, ולהכריע כי אתה בוחר מעתה לעבוד על זה בצורה רצינית יותר, וכדו'.
ומה שמעורר בך יותר – ללכת בדרך זו, ופשוט לנצל את האירוע לתהליך מסוים שיקדם אותך ויעצים אותך, בלי להזדקק ל"שפת הסימנים".

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב