בקשה חשובה מהקב"ה - מה לעשות כדי שהיא תתקבל ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/10/14 08:01 יח בתשרי התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי בקשה מאוד חשובה מהקב"ה, ה אני יכול לעשות כדי שהיא תתקבל?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מברך אותך שהיא אכן תתקבל.

ברם, הבה נזכיר לעצמנו כי הקב"ה לא עובד אצלנו, וכי הוא לא קבלן מבצע של בקשות שאנחנו מבקשים ממנו. לא זו בלבד, אלא שאנו לא מבקשים בנוסח של "כל שנבקש - לו יהי" אלא בנוסח "וימלא ד' משאלות לבנו לטובה", המלמד על כך שלא כל בקשה שלנו נתפסת בעינינו כבקשה טובה, ואנו מבקשים ממנו שיגשים לטובה בלבד.

ואחרי כל זאת, ריבונו של עולם לימד אותנו כי כשאנו באים לפניו ומבקשים ממנו - נכון שזה יהיה אחרי שאנו עצמנו עשינו משהו טוב יותר בעולם, והפכנו את עולמו של הקב"ה למקום טוב יותר, עם אור של חסד ושל צדק, ולאחר מכן באנו בשעריו והתפללנו אליו. על כן, פתח קודם כל בעשיית דבר טוב בעולם, בהתייחסות לאנשים שזקוקים להתייחסות ולעזרה ולסיוע, ומתוך כך בוא בשערי הבקשה, ואולי היא תתמלא.

כל טוב וחג שמח