יום טוב וחול המועד

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/10/14 11:45 יד בתשרי התשעה

שאלה

1)למה אסור ביום טוב להפעיל מחשב,לגלוש באינטרנט ולשלוח מיילים באינטרנט? הרי אני לא עושה מלאכה אם אני מפעיל מחשב,גולש באינטרנט ושולח מיילים ואם אני מפעיל מחשב נייד ומפעיל אותו לפני כניסת החג אני לא עושה מלאכה

2)למה במוצאי יום טוב לחול המועד אומרים 'אתה חוננתנו ולא 'ותודיעינו'? הרי גם בחול המועד אסור לעשות מלאכה כמו ביום טוב

3)האם יש בתשובות לשאלה 1 ולשאלה 2 הבדל בין אשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים?

אשמח לקבל תשובות מכבוד הרב ושיהיה לכבוד הרב חג שמח

תשובה

שלום וברכה

שאלות יפות שאלת.

א. התורה ציוותה עלינו לא רק לא לעשות מלאכה, אלא גם שזה יהיה יום "שבתון". הדבר האחרון שאפשר לומר על יום טוב כפי שאתה מתאר הוא שזה יום שבתון מקרא קודש. לכן, כל הדברים האלה אסורים.
ב. איסור המלאכה בחול המועד שונה מזה של המועד עצמו. ראשית, חלק גדול מהראשונים טוענים שאיסור זה הוא רק מדרבנן. גם הטוענים שזה מדאורייתא מלמדים שיש הבדל משמעותי בינו ובין האיסור במועד עצמו.

כל טוב