גט

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 07/10/14 13:54 יג בתשרי התשעה

שאלה

שלום הרב

שאלתי היא:

בני הזוג אינם חיים יחד וכל הילדים מעל גיל 18.

2 בני הזוג מעוניינים להתגרש

מה ההשלכות ההלכתיות /משפטיות כאשר אשה משתמשת בטיעון שהיא בגדה בבעלה ולכן רוצה להתגרש?

תשובה

לשואלת שלום רב.
לא כתבת האם זאת שאלה תאורטית או מעשית. אני אענה באופן כללי. אם מדובר בשאלה מעשית, צריך להתייעץ עם עורך דין או טוען רבני.
אם 2 בני הזוג רוצים להתגרש, למה להשתמש בטיעון זה? עליהם לשבת יחד עם עורכי דינם ולגבש הסכם חלוקת רכוש, ואז ללכת לבית הדין והתיק אמור להסגר במהירות.
יש נשים שמנסות להשתמש בטיעון זה, כאשר הבעל טוען שאינו רוצה להתגרש ומבקש "שלום בית".
כאשר אשה בגדה בבעלה, לפי ההלכה הבעל חייב לגרשה. כמו כן, היא מאבדת זכויות כספיות מסויימות, כגון מזונות וכתובה. אמנם בית דין לא חייב להאמין לה שהיא בגדה, כיו שלפעמים חוששים שזה "תרגיל" בשביל לכפות גירושין.
כיום חלוקת הרכוש מתבצעת באופן אחר ("פירוק שיתוף"), אבל בית דין עשוי להתחשב בזה בשיקוליו.
בכל אופן כפי שאמרתי, אם שניהם מסכימים אין צורך בכל זה.
בברכה
אפי קיציס