דת יהדות ואמונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/10/14 14:41 יב בתשרי התשעה

שאלה

היי שלום ,אני בת 17 וברור שאני מאמינה בה'.

אבל הבעיה היא שלפעמים יש שאלות שאין לי תשובה עליהם ,לדוגמא שואלים למה אני מאמינה,איך את יודעת שהוא קיים,וכולי וכולי ....

איל אני מוצאת את התשובה הנכונה ושזה יהיה בשלוף?!

תשובה

שלום וברכה

אני לא יודע לענות לך.
אני לא יודע לענות על שאלה כל כך עמוקה שאת שואלת "בשלוף", שהלוא את עוסקת בשאלת חיים, ולא בשאלה צדדית ושולית.
אני יכול להציע לך דרך מחשבה, ואם תפתחי במסע בדרך המחשבה הזו – אולי תמצאי את מבוקשך: תרגמי כל שאלה באמונה – לשאלה באהבה.
למשל: אם את מתלבטת בשאלה למה את מאמינה – שאלי את עצמך איך אדם עונה על השאלה למה הוא אוהב.
אם את מתלבטת בשאלה איך את יודעת שהוא קיים – תשאלי את עצמך איך את יודעת שהאהבה שבך קיימת, וכך הלאה.
האהבה משמשת בתנ"ך כתיאור האמונה הטוב ביותר, ודרכה ניתן להבין דברים רבים. אם תרצי, תוכלי לקרוא על כך כאן, במאמר שכתבתי שנקרא שפת האהבה:
http://www.ypt.co.il/show.asp?id=44617

כל טוב וחג שמח