פדיון כפרות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 05/10/14 22:27 יא בתשרי התשעה

שאלה

שלום רב כבוד הרב .

יש לי שאלה בנוגע לפדיון כפרות עבור מישהו אחר שלא היה לידי .

נודע לי על משהי גרושה עם שתי ילדים שלא עשתה פדיון כפרות.

נרתמתי אני לעשות עבורה ואפילו סכום הכסף שנבחר נבחר במיוחד עבור שלושה נפשות שיהיה באופן שווה .

עשיתי את הפדיון דרך חבר שלי שהוא מזרם חב"ד .

הסברתי לו שאני רוצה לעשות על שלושה נפשות שלא לידי .

הוא הסביר לי לכתוב במעטפה את שם האמא שם משפחה ושל האמא שלה ומאחורי המעטפה את שני הילדים ושם האמא שלהם .

ככה עשיתי אך בנוסח של הברכה שאמרתי שלושה פעמים אמרתי "זאת כפרתי" וכו' . [החבר החזיק את המעטפה עם מה שכתוב שמכילה גם את הכסף ובזמן שאמרתי את זה כל פעם במשך שלושה פעמים הוא העביר מעל ראשי] .

שהגעתי לבית כנסת במחזור כיפור ראיתי שיש נוסח במיוחד לפלוני ובכלל לכל אחד אחר , ואני חשבתי בתומי שזה נכון מה שעשיתי .

עכשיו אני מרגיש ממש לא בנוח עם כל הסיפור הזה , מצד אחד אמרתי לאותו גברת שעשיתי עלייה ועל ילדיה פדיון כפרות , מצד שני זה נראה שהנוסח לא היה נכון .

לכל מקרה מהרגע שהוצאתי כסף והלכתי אליו ועד שיצאתי ממנו כל זה היה בכוונה שלמה לעשות פדיון כפרות עבורה ועבור ילדיה .

אשמח בכל אופן להארה בנושא .

בברכה , ותודה .

תשובה

לשואל שלום רב.
גם אם לא אמרת את הנוסח המדוייק, אבל התפללת והתכוונת כראוי, זה בסדר.
צריך לזכור שהכפרות הן חלק מתהליך משמעותי של תשובה ורצון לתיקון. אני בטוח שביום כיפור גם אתה וגם הגברת עשיתם חשבון נפש אמיתי והתכוונתם לתקן ולשנות. ואז, כחלק מזה, הכפרות שעשית, ופדיון דמי הכפרות שניתו לצדקה, אכן מועילים.
בברכה
אפי קיציס