פינוי פסולת בניין ואדמה בשמיטה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/10/14 12:44 יא בתשרי התשעה

שאלה

הרב גלעד שלום,

ב"ה קנינו דירת גן.

בקצה הגינה נשארה כמות לא מבוטלת של פסולת בניין מעורבת באדמה.

האם ניתן לפנות את פסולת הבניין בשמיטה מאחר והיא מעורבת עם אדמה?

יש לציין כי במיקום זה אנו מתעתדים בע"ה לעשות יציקת בטון למחסן ( השטח לא מיועד לגינון - אם צריך משום מראית עין ניתן מבחינתנו לפרוס ברזנט על השטח עד לבנייה).

תודה וגמר חתימה טובה

נתנאל

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עיינו בקישור המצורף. אתם יכולים לפעול לפי הנזכר בסעיפים ז' ו- י' בתנאי שתעמדו בנדרש שם.

http://www.daat.ac.il/daat/shmita/sikumim/rihenberg5.htm