שמירת נגיעה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/10/14 12:29 יא בתשרי התשעה

שאלה

בס"ד

שלום!

השנה התחלתי שירות בבית ספר יסודי. הכיתות מעורבות- יש בנים ובנות אבל בית הספר מאוד תורני-דתי. (יש פה תלמידים ממשפחות דתיות ומסורתיות יותר.)

אני הכי אוהבת להיות עם תלמידים מכיתות ה' ו ו'- כי אני מרגישה שאני יכולה יותר לדבר איתם והם יבינו.

חלק מהבנים בכיתות נראים עדיין ילדים לעומת חלק מהם שלמרות הגיל שלהם שהוא יחסית קטן כבר מתחילים להיראות נערים יותר. והאמת שאני לא יודעת מה לעשות מבחינת שמירת נגיעה- הם לא נראה לי בכלל מודעים לזה- וחלק מהם נראים עדיין ילדים אז אני מרגישה חופשי יותר לקרוא להם כשאני נוגעת בהם או סתם לתת כיף- לעומת אלו שכבר מתחילים להיראות גדולים שאני קצת נרתעת- ואני לא יודעת מה לעשות. מה בדיוק ההלכה אומרת? מאיזה גיל האיסור לנגיעה?

אני מרגישה שאני לא יכולה חלק כן וחלק לא- ותמיד שמרתי נגיעה- ואני באמת לא יודעת מה לעשות- כי אם אני לא נוגעת בחלק זה משדר רתיעה מהבנאדם ואם אני מחליטה לשמור נגיעה מכולם איך אני יכולה להסביר להם את זה?- בד"כ מסבירים בכיתות ז', ח'- הראש שלהם עדיין ילדותי קצת ואני מפחדת להיכנס לזה- איך אני אוכל להסביר להם את זה? אני יודעת שהרבה מהם בכיוון של אח"כ ללכת לתיכונים ולא לאולפנות וישיבות.

תודה רבה רבה מראש:)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מגיל תשע, גם בראש ילדותי יש מודעות להבדל בין בנים ובנות ויש תחושה אחרת כשנוגעים בבת.
על פי ההלכה איסור נגיעה בבנים הוא מגיל תשע.
אין שום סיבה להקל בכך. זו הלכה חשובה מאוד.
את צריכה להסביר לכולם שאת שומרת הלכה ולכן לא נוגעת בבנים, לא נוגעת באף אחד בלי קשר למצבו ההתפתחותי.
את אהבתך וחיבתך תבטאי בלי לגעת זה בכלל לא מרחיק, אדרבא זה יותר מאתגר.

גמר חתימה טובה