אכילה ללא כשרות בעבר

חדשות כיפה הרב דוד לוי 05/10/14 10:39 יא בתשרי התשעה

שאלה

שלום וברכה,

אני שואלת בשם חברתי, שביקשה לשאול. (היא אינה דתיה, לא שומרת שבת ולא שומרת כשרות)

היא עובדת בתפקיד שהוא כולל פגישות אישיות עם לקוחות.

בדר"כ היא מקפידה לקנות כיבוד (רוגלך ועוגיות למיניהם) במכולת אשר בעליה הוא אדם דתי, על מנת שהכיבוד יהיה כשר ויוכל להתאים לאורחיה הדתיים.

לאחרונה, גילתה שבעלי המכולת התחלפו והיא מעתה בבעלות אדם חילוני, והמוצרים במאפיה כבר לא בטוח תחת השגחה ועם תעודת כשרות.

ברגע שגילתה, הפסיקה לקנות שם ועברה למקום אחר כשר.

אבל שאלתה היא, לגבי העבר - האם היא צריכה לעדכן את לקוחותיה הדתיים שומרי הכשרות על החשש לכשרות שאולי אכלו בזמן שהותם אצלה? או להתעלם מזה?

תודה רבה

תשובה

שלום לך

מה שהיה - היה
ויום הכיפורים כיפר לכולם על עבירה כזו

תזכו לשנים רבות נעימות וטובות
דוד לוי