השם עדי לבן

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 05/10/14 10:05 יא בתשרי התשעה

שאלה

ב"ה

כבוד הרב שלום,

ברוך ה' נולד לי לפני ימים ספורים ילד שלישי זכר.

אנחנו מאוד אוהבים שמות מהתנ"ך, אבל השם עדי מוצא חן בעניינו מאוד.

האם השם עדי לבן הוא בסדר? על אף שאנו יודעים שעדיף לא לקרוא לבנים בשמות של בנות. אבל אנחנו מאוד רוצים לקרוא כך לבנינו.

תודה.

תשובה

לשואלים שלום רב ומזל טוב!
השם עדי אינו שם מובהק של בנות. זהו שם מחודש, ויש גם בנים וגם בנות שנקראים כך, וכמו שמות חדשים אחרים בימינו כגון אור, עדן, ליאור, טל ושחר. כמו כן המלה עדי בעברית היא בד"כ בזכר (המשמעות - תכשיט יפה). לכן אין כאן בעיה. ואם אתם שניכם מסכימים ואוהבים שם זה, אז זה מצויין.
בברכה
אפי קיציס