קרי לילה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 05/10/14 10:04 יא בתשרי התשעה

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום,

יצא לי קרי לילה בליל יום הכיפורים, מה לעשות?

תודה.

תשובה

לשואל שלום רב.
כמו בכל יום אחר. אמנם כתוב שמי שראה קרי ביום כיפור עליו לחשוש כל השנה. אבל אין הכוונה שעליו להיות בהיסטריה. משמעות הדבר שעליו להקפיד יותר בהלכות צניעות הרי בד"כ ביום כיפור אדם לא חושב על זה. ואם בכל זאת יצא קרי, כנראה שיש כאן הרבה מה לתקן.
לכן עליך לחשוב האם עשית משהו שיכול היה לעורר זאת - הסתכלת במה שאסור או שחשבת מחשבות אסורות. אם כן, יש לחזור בתשובה על כך ולהשתדל מכאן ולהבא לתקן. אם לא, אל לך לחשוש יותר מדי. תשתדל מכאן ולהבא להקפיד יותר בהלכות צניעות, ובעיקר הסתכלות ומחשבה.
בברכה
אפי קיציס