שבת בבית מחלל

חדשות כיפה הרב דוד לוי 05/10/14 01:17 יא בתשרי התשעה

שאלה

שלום רב,

רציתי לדעת האם מותר לאדם שומר שבת להתארח ביום שבת במקום שמחלל שבת וישנה אפשרות שבשולחן שבת יהיה חילול במהלך הקידוש והסעודה (כגון: טלפונים, מצלמות וכו')? (בהנחה שאין בעיה עם האוכל)

תודה,

ד

תשובה

שלום לך

שאלתך מורכב מאד והתשובה אליה שונה באופן קיצוני במצבים שונים -
יש מצבים בהם הוא צריך ליד השולחן לזעוק את זעקת השבת ולמנוע מהם לחלל אותה עד שיפסיקו או שיכו אותו מכות נמרצות.

יש מצבים בהם מותר לו להיות שם בשקט ולהתעלם ממה שקורה שם .

ההבדל הוא בעיקר במקום ובאנשים סביבו (כולל אצל מי בדיוק הוא מתארח)

לכן , כדי לקבל תשובה מדויקת למקרה שלך - תתקשר אלי הביתה 098987548

תזכה לשנים רבות נעימות וטובות
דוד לוי