החרמת חתונה מצד האם

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 04/10/14 23:40 י בתשרי התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

אני בעל תשובה ואני בן 22.

אני מגיע מרקע של משפחה חילונייה גמורה, וסיבות ההתחזקות אינן קשורות לשאלתי כך שאדלג על כך.

ההורים שלי גרושים, ולצערי אין לי קשר עם אבי (ניסיתי ליצור עמו קשר אחרי נתק של שנים, אך לצערי הוא מרוכז בבת זוגתו ו"שוכח" מילדיו {יש לי אח גדול שבקשר רופף עמו}).

כך שלפי זאת, אני בקשר אך ורק עם אמא שלי.

אמא שלי מאוד נגד חזרה בתשובה, וממש נגד הקהילה הדתית באופן שפשוט מגעיל אותי {השמצות, לשון הרע, וכדומה}.

עכשיו אמא שלי החליטה אחרי שאמרתי לה שאני מתכוון בעז"ה להתחתן בגין צעיר (בשבילי) - 23-24 והיא אמרה שהיא תסרב להגיע לחתונה ותחרים אותה מאחר "ואני לא אתן לך יד להרוס את החיים שלך".

עכשיו כל זאת מצער אותי משום שיש את החלק הכי חשוב, לכבד את אימך ואת אביך, ואבא אין לי, ואמא שלי לא תתכוון להגיע לחתונה כשבעז"ה אתחתן, מאחר ומבחינתה אני צריך להתחתן אחרי גיל 30-35 {כמו שאופייני אצל חילוניים}, ולחזור בשאלה, וזה פשוט גורם לי לתהות מה אני אמור לעשות, וכיצד לנהוג.

מאחר שבציבור דתי - חרדי להתחתן בגיל 30 זה לא הכי מקובל {מעבר לכך שאני רוצה כבר להקים משפחה}, וגם זה נחשב לגיל מאוד מבוגר,

אנא תשובתך לנושא זה.

תשובה

לשואל שלום רב.
קראתי בעיון את שאלתך. אנסה להעלות כמה דברים שעלו בראשי ואקווה שיעזרו לך קצת.
א. אתה צריך להתחתן מתי שנראה לך שמתאים לך להתחתן. לא מתי שמקובל בחברה שאתה נמצא בה עכשיו או היית בה קודם, ולא בזמן שאמא רוצה. אתה צריך לשקול האם אתה בשל להתחתן, ואם כן, לך על זה.
אינני יודע באיזה שלב אתה, אבל צריך לזכור שחזרה בתשובה זה תהליך, ועליך להיות בטוח שאתה מגובש ויודע שזה מקומך.
ב. אם יש רב שמלווה אותך בתהליך, כדאי להתייעץ איתו.
אם אין, כדאי למצוא מישהו שיוכל ללוות אותך ולייעץ לגבי הקצב, התהליך, וכן איך להתמודד עם הסביבה, למשל עם אמא.
ג. אני בהחלט מסכים שגיל 23-24 הוא סביר לחתונה, (בטח שיותר מאשר 35) אבל כאמור זה עניין אישי.
ד. אם הבנתי אותך נכון, לא מדובר על מישהי מסויימת כרגע, אלא על הצהרת כוונות עקרונית של אמא. נראה לי שכאשר יגיעו הדברים לצד המעשי, כלומר כשתכיר בחורה ותבוא איתה לאמא ותגיד לה עם זאת אני רוצה להתחתן, היחס יהיה אחר.
ה. ככלל צריך לדעת שלמרות שכיבוד הורים הוא חשוב מאד, אי אפשר לנהל על פיו את החיים האישיים שלנו. כלומר אדם שרוצה לשנות את אורחות חייו, להתחתן וכד', והוריו אינם מסכימים, הוא לא צריך לשמוע בקולם. הוא לא צריך לנהל את חייו ע"פ מה שהם אוהבים או לא. הוא כן צריך לכבד אותם אבל ללכת בדרכו.
אלו כמה הערות. תראה מה מתוכם מתאים לך.
בברכה
אפי קיציס