תפילין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/10/14 22:30 י בתשרי התשעה

שאלה

1)האם מומלץ לקנות תפילין מתפילין .... ?

2)האם כדאי להשקיע בתפילין 6000 שקל (כמובן שיש לי את היכולת)?

3)אני רוצה להשקיע במצוות תפילין וראיתי בערוץ הידברות שמןכרים תפילין ב3000 במקום 6000 כדי לזכות את הרבים האם זה הגיוני להוריד את המחיר בחצי כגי לזכות את הרבים או שהתפילין לא כל כך מהודרות והאם עדיף לקנות מהם או .... ?

4)מה המקור לרצעות תפילין שחורות משני הצדדים?

תשובה

שלום וברכה

א. אני מעדיף שלא להפוך את האתר הזה למקום פרסומי, אולם המקום שכתבת הוא אחד המקומות הטובים ביותר לתפילין.
ב. איני יודע לומר דבר על המחירים. שווה להשקיע בקניית תפילין ממקור מוסמך וטוב, אולם איני יודע לומר כמה הם צריכים לעלות.
ג. אין לי מושג האם התפילין שם זולות יותר כי הן פחות טובות, או בשל העובדה שהן מסובסדות.
ד. יש דיון ארוך על כך בפוסקים. אני מעתיק את הפתיחה לדיון כזה מדברים שכתב רב אחר:
"המקור לעניין זה הוא הרמב"ם בהלכות תפילין פ"ג הי"ד: "הרצועות של תפילין, בין של ראש בין של יד, פניהם החיצונים שחורים, וזו הלכה למשה מסיני. אבל אחורי הרצועות, הואיל ומבפנים הן, אם היו ירוקות או לבנות - כשרות, אדומות לא יעשה שמא תהפך הרצועה וגנאי הוא לו. ולא יהיה אחורי הרצועה לעולם אלא כעין הקציצה, אם ירוקה - ירוקין, ואם לבנה - לבנים. ונוי הוא לתפילין שיהיו כולן שחורות, הקציצה והרצועה כולה".
הרמב"ם קובע שמצד ההלכה ה'קציצה', הבית של התפילין, אינו חייב להיות שחור (דין זה שנוי במחלוקת), ואילו הרצועה חייבת להיות שחורה בצידה החיצוני, ואילו מצידה הפנימי עליה להיות בצבע הקציצה. זוהי ההלכה, והרמב"ם מוסיף שהדבר יפה יותר אם גם הקציצה וגם אחורי הרצועה יהיו שחורים (כך פירשו את המשפט האחרון רבינו מנוח על הרמב"ם והבית יוסף באו"ח סימן לג)".

כל טוב