מחילה לפני כיפור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/10/14 10:33 ט בתשרי התשעה

שאלה

חברה שלי פגועה קשה מחברה אחרת , היא הלכה אליה מספר פעמים בכדי לקבוע איתה לדבר והיא כל פעם דחתה אותה.. ערב יום כיפר,ואני יודעת שהמצב עדיין לא נפתר והחברתי סוחבת עליה עול פגיע קשה של שנה . של הלבנה ברבים זלזול וצניות,לצד המילים שהיא לוקחת קשה ושצוחקים איתה מה לעשות?? היא פגועה קשה. עליה שוב לחזור לחברה?? אני כבר לא יכולה לראות אותה במצבה היא בקטנות עצומה וקשה לה מה לעשות??? אני לא יודעת איך אפשר בכלל להכנס ליום הדין ולהקפיד על מישהו? איך אני עוזרת לה?? תודה ה' יברך אתכם .

תשובה

שלום וברכה

לא ברור מתוך השאלה הכואבת את מי את רוצה לגאול ממצוקתה.
מותר לחברה הפגועה שלך להיות פגועה כל עוד לא ריצו אותה כראוי;
וכדאי דווקא ליזום כי הפוגעת תעשה את שאלה, כי זו השאלה הגדולה - איך אפשר בכלל להיכנס ליום הכיפורים בלי לרצות את חברו ?

אלא אם כן יש דבר מה שלא הבנתי נכון.

כל טוב ושנה טובה