נגיעה בבנים עיווירים ולקויי ראיה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 03/10/14 03:13 ט בתשרי התשעה

שאלה

ערב טוב!!

אנחנו שתי בנות(צהלה ותהילה)שעושות שנה שניה שירות לאומי בבית חינוך עיוורים בירושלים.

(שנה ראשונה עשינו במקומות אחרים)

החניכים שלנו הם או עיוורים לגמרי או לקוי ראיה.

הבית חינוך מתחלק לשתיים-בית ספר ופנימיה.

עכשיו בבית הספר רובם מסתדרים כרגיל,אבל הרבה פעמים אנחנו יוצאים לשכונה ליד או לפארק משחקים וצריך ללווה אותם כמעט צמוד,כיוון שהם לא הכי זוכרים את הדרך.

אז השאלה ההלכתית-האם מותר ליגוע בבנים עיוורים לצורך הכוונה,עזרה וליווי?למרות שהם מעל גיל 13?

(ולקחת בחשבון שמי שזקוק להכוונה וליווי צמוד,בדר"כ רמתו השכלית מתחת לגיל 13)

מאוד חשוב לנו העניין הזה..

המון תודה וצום מועיל

תשובה

שלום לכם

אני חושב שאת השאלה צריך להפנות לרב של בית חינוך עיורים או לרב הפוסק שלכן בשירות הלאומי.

אם אין כזה אז בינתיים זו תשובתי -

מותר לגעת וצריך להשתדל לגעת על ידי בגד ככל שניתן.

אם מתחילים להתעורר רגשות קרבה (זכרו שאצל העיור חוש המישוש מפותח יותר ולכן הם רגישים יותר) צריך להפסיק מיד ולגעת באצמעות דבר אחר

תזכו למצוות

דוד לוי