חולה מאוד בצום

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 02/10/14 21:13 ח בתשרי התשעה

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני נער בן 16 ואני סובל מסחרחורות כבר שנה וחצי

ואני בתת משקל אני גובה 1.80 משקל 49

ויש לי בעיה ביום הכיפורים שאני צם למחרת אני מרגיש סחרחורות בחילות חולשה אני רואה שחור שאני קם לא יכול לזוז מהמיטה ואני מקיא לקראת סוף הצום הרופאה היא רוסיה ולא יראת שמיים והיא אמרה לי לא לצום מה אני צריך לעשות ? תודה רבה לך

תשובה

לשואל שלום רב.
תת משקל חמור הוא סיכון חיים. לכן עליך לאכול ולשתות בצום. אם אפשר, יש לאכול ולשתות "לשיעורין".

שתייה לשיעורין הכוונה שכל 9 דקות תשתי מיץ בכמות של "מלוא לוגמיו". כמות זאת היא כמה שנכנס לצד אחד של הפה כשמנפחים את הלחי. כמות זאת היא בד"כ בערך 40 סמ"ק, אבל זאת כמות אישית. לכן תמדדי אותה לפני הצום.
אכילה לשיעורין הכוונה שכל 9 דקות אוכלים כמות של 30 סמ"ק (קצת פחות מגודל של קופסת גפרורים קטנה).

אז מה עושים? מבררים עם הרופאה כמה בדיוק אתה צריך לאכול ולשתות במהלך היום. כמו כן, האם אפשר להסתפק בשתית מיץ מתוק. עושים בדיוק מה שהרופאה אומרת. אם אפשר לחלק ולאכול לשיעורין - עדיף. אם לא, אם צריך לאכול הרבה בבת אחת, אז כך חייבים לעשות.
בברכה
אפי קיציס