בשר וחלב בשוגג

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 02/10/14 19:43 ח בתשרי התשעה

שאלה

לרב שלום,

אני עומד יום לפני יום הדין וחטאתי חטא חמור ביותר. אני אכלתי קוביית שוקולד חלבית ועשר שניות אחרי זה ממש בשוגג (שכחתי שאסור) הכנסתי לפה שלי חתיכת בשר!!! ותוך כדי שאני אוכל את הבשר אני מרגיש טעם של חלב ונבהלתי ופלטתי ישר הכל... הרב אני ממש מצטער אני ממש בכיתי כי ממש בשר וחלב היו אצלי ביחד בפה והטעמים שלהם התערבו אצלי יום לפני היום הכי חשוב בשנה! יום החתימה!! אני לא יודע מה לעשות למרות שזה היה בשוגג כי שכחתי אני עדיין מרגיש רע עם עצמי, מה לעשות?

תודה רבה :)

תשובה

לשואל שלום רב.
כח התשובה הוא גדול מאד, וזה עיקר הענין ביום כיפור.
עיקרה של התשובה זה חרטה על העבר, קבלה לעתיד ווידוי.
מדבריך ניכר שיש חרטה עמוקה על העבר. כמו כן עליך להשתדל להקפיד יותר מכאן ולהבא. וביום כיפור בוידוי תתייחס גם לזה.
אם אכן תפעל כך, מובטח לך שה' יסלח לך ויקבל אותך.
בברכה
אפי קיציס