זרע לבטלה-איך מתגברים

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 02/10/14 15:19 ח בתשרי התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בן 22 ולצערי יוצא לי כל הזמן לחטוא בזרע לבטלה..

כל פעם שאני אומר שאני מפסיק בבום אני נופל אחרי תקופה מסויימת..

יש שיטה מסויימת איך להפסיק את זה?

והאם זה נכון לנסות כל פעם להפסיק ככה בבום או שיש דרכים אחרות בהדרגה מסויימת???

תשובה

לא. אין שיטה מסויימת להפסיק. יש מלחמה שצריך לערוך ביצר הרע.
מלחמה שפעמים מצליחים ופעמים נופלים. אולם גם אם ח"ו אדם נופל, אסור לו להתייאש. ולהמשיך לנסות.
אתה צריך לדעת שכל פעם שאתה רוצה לחטא ומצליח לעמוד ביצרך אתה מקיים מצוות קדושים תיהיו שהזוהר אומר שהיא עושה נחת רוח לפני ה' יותר ממצוות אחרות.
צריך לנסות לראות מדוע אני נופל, ולנסות לברוח מזה. לא להתעסק בחטא, אלא בטהרה ובקדושה. אם יש חשק לחטא, לצאת לרוץ, ללכת לחבר, לא להשאר לבד. לעשות בתורה.
ולא להשבר.
גם אם נופלים, קמים וממשיכים להלחם.
בהצלחה