נדר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/10/14 10:48 ח בתשרי התשעה

שאלה

שלום רב

יש לי חבר שבגד באישתו והיא ממש חשדה בו והיה להם ממש בלאגן בבית מכיוון שממש אכפת לי מהחבר נדרתי שאם הכל יסתדר אז אני מבטיחה לא לעשות משהו אסור שאני נוהגת לעשות

לא עמדתי בזה כיצד אני מתירה את הנדר?

הנדר בוצע כאשר אמרתי בלב " אני נודרת שאם הכל יסתדר בינהם אז אני מבטיחה לא...." האם זה נחשב נדר כשזה נאמר בלב ולא מול אנשים?

תודה רבה

וגמר חתימה טובה

תשובה

שלום וברכה

מבחינה פורמאלית נדר בלב אינו נדר. אולם כיוון שמדובר בנדר בעת צרה - יש להחמיר בו הרבה יותר.
הדבר הנכון לעשות אפוא הוא התרת נדרים. אפשר להתכוון ב"כל נדרי" להפרת נדר זה, כיוון שכאמור הוא לא נאמר בפה.

כל טוב ושנה טובה