אתר היכרויות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/10/14 08:52 ח בתשרי התשעה

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

ברצוני לשאול שאלה שמאד מפריעה לי.

אני כיום בשלבים של יציאות. וכחלק מדרכי ההיכרות שלי , הם שימוש באינטרנט. ישנו אתר גדול להיכרויות ששמו הוא שליש גן עדן.

האתר מאפשר הרשמה בחינם , אבל על מנת שאני אוכל לשלוח הודעות. אני צריך לעשות מנוי שהוא עולה כסף.

ופה נכנסת הבעיה שמפריעה לי, אני לא רציתי לעשות מנוי. אבל אם ראיתי משהי שאני רוצה לפנות אליה. אני מבקש מחבר שלי שיש לו מנוי לפנות דרכו. חבר שלי הסכים בשמחה.

אתמול , פניתי דרכו למשהי , והיא החזירה לי הודעה וככה התחלנו לדבר.

אבל אז התחלתי לחשוב, והפריע לי שפניתי בצורה כזאת. כי הרי בעלי האתר רוצים שנשלם כסף. ואני בעצם ברגיש שכאילו שעשיתי משהו לא בסדר שפניתי דרך המנוי שלו.

ועוד לא התחלתי לצאת עם הבחורה, אבל המעשה הזה נותן לי הרגשה ממש רעה. וכאילו אני מרגיש שאולי עדיף לא לצאת איתה, כי בעצם פניתי אליה , נראה בצורה לא הכי ישרה, והייתי צריך לעשות מנוי.

שאלתי לרב, האם יש בכלל בעיה לפנות דרך מנוי של חבר שלי?

ואם יש בעיה האם אני צריך לשלם לאתר שליש גן עדן ?

תשובה

שלום וברכה

נראה לי כי אכן ראוי לפנות לבעלי האתר ולהציע סוג של פשרה והסכמה ביניכם על הסכום שתשלם.
שכן אני מעריך שהכניסה דרך מנוי של מישהו אחר אינה מוסכמת עליהם, וממילא יש בה שימוש במשאבים שלהם ללא רשות.

כל טוב ובהצלחה גדולה בפגישות