צום כיפור בהנקה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 01/10/14 07:34 ז בתשרי התשעה

שאלה

שלום אני מניקה הנקה מלאה האם מותר לי לצום ביום כיפור?

תשובה

לשואלת שלום רב
אם את מניקה הנקה מלאה, זה תלוי איך את עוברת את הצום. אם את חוששת שהחלב יתמעט או שתחלשי עד שתיאלצי לשבור את הצום (כך זה בד"כ אצל רוב הנשים), עלייך להתחיל מתחילת המום לשתות "לשיעורין".
שתייה לשיעורין הכוונה שכל 9 דקות תשתי מיץ בכמות של "מלוא לוגמיו". כמות זאת היא כמה שנכנס לצד אחד של הפה כשמנפחים את הלחי. כמות זאת היא בד"כ בערך 40 סמ"ק, אבל זאת כמות אישית. לכן תמדדי אותה לפני הצום.
כתבתי שתשתי מיץ, כיון שאם כבר שותים, אז עדיף לשתות משהו שיתן גם קצת אנרגיה.
כששותים כך אז במהלך היום שותים סה"כ כמות מספקת להנקה.

בברכה
אפי קיציס