עציץ לא נקוב שהעלים יוצאים ממנו

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/09/14 15:53 ו בתשרי התשעה

שאלה

יש לי עציץ של פרחים לא נקוב במרפסת אבל חלק מהעלים שלו יוצאים מהעציץ והם מעל אדמה. אני לא יודע אם זה משנה, אבל העציצים נמצאים בגובה של 2-3 מטר מעל הקרקע.

האם אני צריך להשקות אותם את המינימום ההכרחי או שאני יכול להשקות אותם ללא הגבלה ?

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

דינם כעציץ מחובר ויש להשקות במדת הנדרש, אבל אין לדקדק כל כך, ואם יהיה מעט יותר ג"כ לא יהיה בכך איסור.

בס"ד

שלום וברכת ד'

כדאי לקנות אוצר הארץ, בנתניה יש שתי חנויות א. ברחוב ההסתדרות. ב. שכונת משהב. אינני מכיר את המקום אלא מתוך הנתונים באינטרנט.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום