שמיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/09/14 13:43 ו בתשרי התשעה

שאלה

שלום,

1. יש לי עציצים על עדן החלון, ומעל יש גגון, השאלה אם זה נחשב שהעציצים בחוץ תחת כיפת השמיים? האם אני כולה לטפל בהם?

2. אנחנו עוברים דירה, ויש לי עציצים בגינה שהם מנותקים מהקרקע אבל תחת כיפת השמיים, השאלה אם אני יכולה להעביר אותם לדירה החדשה ששם יש חצר פתוחה?

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. כשיש גגון מעל העציצים את יכולה לטפל בהם (מלבד שתילה וזריעה). אבל כל פעולות ניקוי ודישון את יכולה לעשות.
2. האם העציצים כעת הם על מצע מנתק (רצפה, פלסטיק וכו') וכן הגינה המיועדת מה מעמדה (האם על הקרקע ממש או שמא יש איזה דבר על האדמה). נא לפרט.

בברכת התרה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום - שבי דרום