כתמים עם כדורי מניעה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/09/14 10:32 ו בתשרי התשעה

שאלה

שלום,

אני לוקחת גלולות סרזט למניעת היריון.

במהלך נטילת התרופה התחיל דימום שלא בזמן המחזור, שנמשך מס' ימים. כיוון שכך התייחסתי אל הדימום כאל מחזור ולאחר 5 ימים עשיתי הפסק טהרה. 3 ימים לאחר ההפסד בבדיקה בבוקר של הבדים שנועדו לבדיקה, הבד לא יצא נקי וראיתי הפרשה ממש קטנה אדומה. האם זה פוסל את הפסק הטהרה? האם אני צריכה להמתין עכשיו 5 ימים מחדש?

שאלה נוספת - האם זה שבעלי אינו מעוניים בהיריון נוסף זו סיבה מספיקה לקחת גלולות למניעת היריון, או שצריך שאלת רב על כך.

תודה ושנה טובה

תשובה

שלום וברכה

אני מקווה שהגוף יתרגל במהרה לכדורים, ושלא תסתבכו יותר.

אתחיל מהסוף - הריון הוא הכרעה משותפת של בני הזוג, וגם להלכה יש מה לומר בדבר. בוודאי שבעלך הוא חלק מהסיפור, אך לא כל הסיפור, וצריך לברר את הנושא בצורה רחבה יותר.

לגבי ההפרשה: אני לא יכול לדעת, כי אין לי כלים לראות את זה דרך האינטרנט. אם זה היה דימום צריך להתחיל לספור מחדש שבעה ימים, אך אין צורך להמתין חמשה ימים.

כל טוב ושנה טובה