תפיסת דרך תורה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/09/14 12:02 ה בתשרי התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב אני דתי מגיל קטן שומר שבת מתפלל אני ממש מבשלום כבוד הרב אני דתי מגיל קטן שומר שבת מתפלל אני ממש מבואס כי אני עושה את זה בלא כוונה ומה שהכי מטריד אותי זה שאני לא שומר את הברית ואת העיניים אני לא יתאר המעשים מפני כבוד הרב.. אבל בנוסף אני מרגיש שכל הרצון שלי להתחזק ולהתקדש ולהתקרב להשם מגיע ממקום מסוים שאני אוהב מסטיקה אנשלום כבוד הרב אני דתי מגיל קטן שומר שבת מתפלל אני ממ

ש מבואס כי אני עושה את זה בלא כוונה ומה שהכי מטריד אותי זה שאני לא שומר את הברית ואת העיניים אני לא יתאר המעשים מפני כבוד הרב.. אבל בנוסף אני מרגיש שכל הרצון שלי להתחזק ולהתקדש ולהתקרב להשם מגיע ממקום מסוים שאני אוהב מסטיקה אני רוצה להיות בעל רוח הקודש אוהב את המיסטיקה רוצה להגיע למעלות רוחניות ואני יודע שזה לא טוב כי צריך לעבוד את השם באמת זה משו שבררתי אצלי אומנם זה נשמע ילדותי אבל אני לא יודע מה לעשות .. אולי זה גם נובע מתוך רצון לתשומת לב או כבוד שכולם יראו שאני מיוחד ... זה מה שאני מחפש אשמח אם תוכל לעזור אני ממש מיואש וניסיתי הרבה פעמים לשמור את עצמי ולא הצלחתי כולם פתאום הא הוא שומר נגיעה ואז שבועיים אחר כך אה פתאום הוא לא שומר זה עושה לי שם של טיפש אני כבר לא יודע מה לעשות .. י רוצה להיות בעל רוח הקודש אוהב את המיסטיקה רוצה להגיע למעלות רוחניות ואני יודע שזה לא טוב כי צריך לעבוד את השם באמת זה משו שבררתי אצלי אומנם זה נשמע ילדותי אבל אני לא יודע מה לעשות .. אולי זה גם נובע מתוך רצון לתשומת לב או כבוד שכולם יראו שאני מיוחד ... זה מה שאני מחפש אשמח אם תוכל לעזור אני ממש מיואש וניסיתי הרבה פעמים לשמור את עצמי ולא הצלחתי כולם פתאום הא הוא שומר נגיעה ואז שבועיים אחר כך אה פתאום הוא לא שומר זה עושה לי שם של טיפש אני כבר לא יודע מה לעשות .. ואס כי אני עושה את זה בלא כוונה ומה שהכי מטריד אותי זה שאני לא שומר את הברית ואת העיניים אני לא יתאר המעשים מפני כבוד הרב.. אבל בנוסף אני מרגיש שכל הרצון שלי להתחזק ולהתקדש ולהתקרב להשם מגיע ממקום מסוים שאני אוהב מסטיקה אנשלום כבוד הרב אני דתי מגיל קטן שומר שבת מתפלל אני ממש מבואס כי אני עושה את זה בלא כוונה ומה שהכי מטריד אותי זה שאני לא שומר את הברית ואת העיניים אני לא יתאר המעשים מפני כבוד הרב.. אבל בנוסף אני מרגיש שכל הרצון שלי להתחזק ולהתקד

תשובה

שלום וברכה

האם אתה יכול לקרוא מחדש את מה שכתבת ?
הרי שם נמצאת התשובה !
אתה לא טיפש.
אתה מתאמץ. לעתים מצליח. לעתים - לא.
כמו כולם.
מה שצריך לעשות הוא לנסות יותר, לשמור יותר, לקחת את מה שאתה רוצה בו ולנסות ולהגיע איתו יותר רחוק.
זה נשמע פשוט. זה אכן פשוט להגדרה וקשה מאוד לביצוע.

ובעזרת ד' - תצליח.

כל טוב