תפילה וקשר עם הקב''ה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 28/09/14 18:24 ד בתשרי התשעה

שאלה

שלום,

לפני קצת זמן חזרתי להתפלל אחרי שהרבה מאד זמן לא התפללתי (בעקבות סיפור הנערים). מצאתי את עצמי באמת בוכה ושופכת את הלב לפני בורא עולם, וזהו. פעם אחת, בתפילת מנחה, לבד. אחרי אותה פעם התפילה שלי חזרה להיות קרה. וזה כל כך כואב לי, חיכיתי הרבה זמן שזה יקרה והיה לי כל כך טוב ככה. ממש חיכיתי לזמן שיהיה אפשר להתפלל ערבית כבר. והתפללתי ערבית וזה לא בא. ולא הצלחתי, ולא ממש הרגשתי את אלוקים.. זה חזר על עצמו בכל התפילות וגם בראש השנה.

איך אני יכולה לחיות את התפילה שוב..?

תשובה

לשואלת היקרה עד מאוד!
נדהמתי לקרא את השאלה, להצליח לרמת בכי בתפילה זו אכן מעלה גדולה!!!
עוד יותר מדהים לראות את הרצון ואת הכאב -את גדולה!
לגוף השאלה..
אחד התפקידים המרכזיים של התפילה היא הקשר לקב"ה.
עובדה נוספת כלפיי התפילה היא שהיא נקראת "עבודה שבלב" תפילה היא דבר שעלינו לתחזק, עלינו לעבוד עליו ולהתקדם בו.
לעיתים אנו חווים התעלות, לעיתים אנו חווים שפל אך תמיד עלינו לעבוד ולבדוק אם אנו מתקדמים..

חווית התעלות וזה דבר עצום!! תדעי שלא כולם זוכים.
את הרגע הזה אנו רוצים לנצור-אבל עלינו לזכור!
כי מרכז התפילה היא לא החוויה שנוצרת או לא אלא הקשר היומיומי עם הקב"ה, המקום בו אנו מבקשים בו אנו משתפים את הקב"ה וגם הופכים לשותפים בשינויים בעולם(ריפוי חולים, קיבוץ גלויות ועוד).

כך שלמעשה אם אני מכוון בתפילה-חוויתי את התפילה, לעיתים זה לא ילווה בהתרגשות גדולה ולעיתים אפילו יסיחו את דעתי כל מינידברים ועצם ההשתדלות שלי להיות מרוכז בתפילה היא הייתה ההתדקמות שלי באותה תפילה.
אז אם נחזור לשאלתך אתן מספר טיפים ואח"כ נסכם הכל..
הדבר הבסיסי ביותר הוא הבנת המילים הבנת הקטעים-הספר של הרב דוד חי הכהן "במעמד השחר" הוא מצויין והוא פשוט והוא מבהיר מה המטרה של כל חלק בתפילה.
דבר נוסף הוא להתכווין בקטעים מסוימים כל פעם למשל להחליט היום אני מתכוונת אך ורק ב"חונן הדעת"
עוד נקודה היא לחשוב על משהו שאני לא משלים איתו שקרה, איזה כאב לדוג´ אסון לא עלינו שעל זה מכוונים למשל ב"גאל ישראל" או חולה ב"רפאינו" וממש להכניס ולבקש בתפילה.(וכן דבר טוב ולהודות עליו בסוף מודים)
ככלל-ככל שנשקיע כך יותר נהיה מחוברים בצורה יציבה לתפילה, בצורה תשתיתית.
המתנות שאנו מקבלים מדי פעם בתפילה(התעלות גדולה, התרוממות) הן מתנות מצוינות שאמורות לתת לנו דחיפה להמשך ההתקדמות עם התפילה.
כך שאשריך שזכית למתנה הגדולה הזו ובעז"ה עוד תזכי לרבות.
כעת, צריך פשוט להתחיל לעבוד את העבודה המדהימה, עבודה שבלב..
בהצלחה!!
לכל עניין
חנן
hananb1081@gmail.com